pellatv
Live

Εγκρίθηκαν έργα ανάπλασης – αποκατάστασης της Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών προϋπολογισμού 50.000 €

Με την υπ’ αριθ. 112/2018 απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στον Δήμο Πέλλας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης – αποκατάστασης Ιεράς Μητρόπολης Γιαννιτσών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 50.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

«Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τις διαδικασίες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία με συνεργασία και συνέπεια. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε - με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις - καλύτερη προοπτική αντιμετώπισης των προβλημάτων ταυτόχρονα με την  αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης, ιδιαίτερα σε έναν ιερό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πάτερ Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο όπως και όλα τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Χωρίς συνεργασία και σύμπνοια δεν μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

 

Όσον αφορά τις εργασίες, θα αποξηλωθούν οι παλιές πλακοστρώσεις νότια του Ιερού Ναού και θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα διαμορφωθεί η αυλή για το νηπιαγωγείο στη βόρεια πλευρά του, θα κατασκευαστεί τείχος περίφραξης για να  κλείσει η αυλή του ορφανοτροφείου στη δυτική πλευρά και θα κατεδαφιστεί η περίφραξη που εφάπτεται στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού, ώστε να αλλάξει η όψη και η αισθητική της περιοχής παρέμβασης και να καταστεί ο περιβάλλον χώρος του Ι.Ν. πιο λειτουργικός για να διευκολύνει το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Ιερός Ναός και το ορφανοτροφείο.

 

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»