pellatv
Live

Θεσσαλονίκη: Στις επάλξεις των κινητοποιήσεων οι αγρότες εν όψει ΔΕΘ

Να φέρει στη βουλή νομοσχέδιο για το ακατάσχετο των αγροτών, όπως είχε υποσχεθεί ο απερχόμενος υπουργός, ζητούν από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, τονίστηκε πως για τον κ. Αραχωβίτη «δεν δικαιολογείται χρονικό περιθώριο ώστε να ενημερωθεί γιατί φάνηκε ότι γνώριζε τα ζητήματα όλη την προηγούμενη περίοδο», συνεπώς οι αγρότες αναμένουν τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ο υπουργός για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι αγρότες βρίσκονται στις επάλξεις ενόψει των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι αγρότες παρέθεσαν τα αιτήματά τους, που αφορούν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές τιμές των παραγόμενων προϊόντων.

Εκ μέρους των αγροτών Νάουσας, ο Τάκης Τσιουλάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις έντονες βροχοπτώσεις εν μέσω θέρους (Ιούνιο-Ιούλιο) που έπληξαν την παραγωγή. «Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει τις απώλειες από τις βροχοπτώσεις για τις αποζημιώσεις», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ακόμη και οι αποζημιώσεις από το χαλάζι είναι «ψίχουλα» και καθυστερούν. «Ζητάμε να καταργηθούν οι φόροι και να υπάρξει 100% αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και αφορολόγητο 12.000 ευρώ», επεσήμανε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ιδιαίτερα η Ημαθία και η Πέλλα έχουν πληγεί μετά το εμπάργκο από τη Ρωσία, όπου κατευθυνόταν το 80% της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων.

Ως εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ο Κώστας Τζέλας, ανέφερε επίσης τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που κάνουν δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής. Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση, η Διαμαντούλα Κρητικού, εκπρόσωπος των αγροτών Αμύνταιου, είπε πως «κατακλυζόμαστε από άσχημα καιρικά φαινόμενα, φέτος είχαμε ακαρπίες λόγω της πρόωρης ζέστης» και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά μας θέλουν να φύγουν γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει βιωσιμότητα στον κλάδο.

Εκ μέρους των αγροτών Πέλλας ο Θεόδωρος Κωνσταντίνου τόνισε ότι πρέπει να ενταθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ώστε να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, λέγοντας μάλιστα πως δεδομένων των συνθηκών «δεν χωράει εφησυχασμός».

Τέλος, την ανάγκη για μαζικές κινητοποιήσεις ανέδειξε στην παρέμβασή του και ο Μιχάλης Δημητρίου, από την Κατερίνη, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, στο πλαίσιο και της παρουσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».