pellatv
Live

Να γίνει αποδεκτό το αίτημα του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας για δύο νέες ειδικότητες ζητά ο Γιώργος Καρασμάνης

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το υπόμνημα του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ Αριδαίας σχετικά με την μη έγκριση λειτουργίας δύο ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του τμήματος ειδικότητας οχημάτων Γ΄ τάξης και της ειδικότητας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών, ενώ  το ΕΠΑΛ Αριδαίας διαθέτει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εργαστηριακό εξοπλισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο ΕΠΑΛ Έδεσσας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ημερήσιο κόστος μετακίνησης, της απόστασης που θα διανύουν, των καιρικών συνθηκών της περιοχής και της ταλαιπωρίας που θα υποστούν σωματικά και πνευματικά αφού φέτος θα συμμετάσχουν σε Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εγκρίνει την άμεση λειτουργία των δύο τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας και να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία με αυτήν που έδειξε με την έγκριση τμημάτων σε αστικές περιοχές, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός, παραμεθόριος, προβληματικός και από τους μεγαλύτερους σε έκταση πανελλαδικά.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους