pellatv
Live

Καταυλισμός προσφύγων η Αριστοτέλους – Μετανάστες κουρεύονται στον πεζόδρομο

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη οι παράτυποι μετανάστες, που ζητούν να συλληφθούν για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας, από το Ιράν και το Ιράκ, έχουν κατασκηνώσει στον κεντρικό άξονα της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη το βράδυ, με τη διαδικασία των συλλήψεων να γίνεται «σιγά σιγά», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Για το θέμα έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκληθεί σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς και να βρεθούν σημεία που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους μετανάστες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω συμφόρησης των κρατητηρίων.
Στο σημείο, μάλιστα, ο 22χρονος Νίκος, ιρακινής καταγωγής, έχει στήσει το δικό του «μπαρμπέρικο» σε ένα παγκάκι της Αριστοτέλους και κουρεύει δωρεάν τους μετανάστες. «Είναι πατριώτες μου» λέει ο ίδιος στη Voria.gr. «Δεν μπορώ να τους αφήσω έτσι και προσπαθώ να βοηθήσω με την τέχνη που ξέρω ή όπως αλλιώς μπορώ».

Ο Νίκος βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή του, και έχει δουλέψει ως κομμωτής τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. «Μέχρι πριν πέντε ημέρες δούλευα σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πήγαινε καλά το μαγαζί και αναγκάστηκα να φύγω» δηλώνει ο ίδιος. «Δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Σίγουρα θέλω να δουλέψω, όπως όλοι, και να φτιάξω τη ζωή μου» συνεχίζει, ενώ παράλληλα υποδέχεται τον επόμενο «πελάτη».

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»