pellatv
Live

Στις 19 Νοεμβρίου «κλειδώνει» η απόφαση για την περικοπή ή όχι των συντάξεων

Στο έκτακτο Eurogroup, που προγραμματίζεται για τις 19 Νοεμβρίου με κύριο θέμα την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, φαίνεται ότι θα κλειδώσει η απόφαση για την περικοπή ή όχι των συντάξεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των Νέων, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν στην επόμενη συνάντησή τους στις 19 Νοεμβρίου – όπως είχαν γράψει πρώτα Τα Νέα (3 Οκτωβρίου) – τον προϋπολογισμό της Ελλάδας στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προσχεδίων προϋπολογισμού των κρατών μελών της Ευρωζώνης για το 2019.

Δεν αποκλείεται, πάντως, και σήμερα το ελληνικό αίτημα να συζητηθεί στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup, στο επίκεντρο πάντως του οποίου θα βρεθεί ο προϋπολογισμός της Ιταλίας. Όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα για τις συντάξεις αλλά και των πρόσθετων μέτρων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε συζητήσεις επί της διαφοράς στο δημοσιονομικό χώρο, που προβλέπεται για το 2019, αλλά και τα σενάρια με τους συνδυασμούς επί των προτεινόμενων μέτρων και των δημοσιονομικών τους μεγεθών.

Στη συζήτηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη για το αν θα περικοπούν ή όχι οι ελληνικές συντάξεις, οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη διαμηνύουν κατηγορηματικά ότι δεν δέχονται με κανένα τρόπο να τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 3,5% όχι μόνο την επόμενη χρονιά, αλλά και μέχρι το 2022. Οπότε οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν αιτιολογηθεί και αξιολογηθεί επακριβώς και με το απαραίτητο περιθώριο δημοσιονομικής «άνεσης», ιδίως στην περίπτωση της μη εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων.

Μια πρώτη σημαντική ένδειξη των μεγεθών, που προβλέπει η Κομισιόν, για την Ελλάδα το 2019 θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, οπότε η Επιτροπή θα ανακοινώσει τις προβλέψεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών μελών της ΕΕ.

 

Πηγή: tanea.gr

Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου