pellatv
Live

23 χρόνια από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε το ημερολόγιο του με όραμα: Το Χαμόγελο κάθε Παιδιού!

23 χρόνια από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε το ημερολόγιο του με όραμα: Το Χαμόγελο κάθε Παιδιού!

23 χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και «ζωντανά», μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα δίπλα σε Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών. Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την έναρξή του θέσπισε το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» που αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει σε όσους μέσα από την καθημερινή τους δράση παρέχουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη. Το Βραβείο απονέμεται σε όλους αυτούς που σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο καθημερινά υπερασπίζονται και προωθούν το Όραμα του 10χρονου Ανδρέα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εισέρχεται στην 3η δεκαετία του, έχει όμως πάντα και για πάντα την ψυχή ενός 10χρονου αγοριού που πιστεύει ότι ΟΛΑ είναι δυνατά και ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 130 δρομείς θα τρέξουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, τιμώντας τη μνήμη του 10χρονου Ανδρέα, μεταφέροντας το μήνυμά του για το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Εργαζόμενοι, εθελοντές, υποστηρικτές και φίλοι θα δώσουν το παρόν για τον Ανδρέα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για τον Ανδρέα που αγαπούσε τον αθλητισμό, κερδίζοντας βραβεία, προσφέροντας δύναμη και Χαμόγελα στους γύρω του!

Δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»