pellatv
Live

Εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών σας καλούν στην εκδήλωση μνήμης, τιμής και αναστοχασμού, που διοργανώνουν με αφορμή τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και περιλαμβάνει:

1) Ελεύθερη συζήτηση με τον Αδάμ Δράγα, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, για τη δικτατορία των συνταγματαρχών, την αντίσταση στη Χούντα (κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης) και την ανάγκη της συνεχούς υπεράσπισης και διεύρυνσης της Δημοκρατίας. Ο Αδάμ Δράγας ήταν μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη, βασανίστηκε, εξορίστηκε και φυλακίστηκε. Έχει γράψει το βιβλίο «Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε».

2) Προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη «Στοργή στο λαό», που έχει ως θέμα του τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας. Είναι βασισμένο στο αρχείο λογοκρισίας της Χούντας και περιλαμβάνει επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις ανθρώπων του κινηματογράφου, απόρρητα έγγραφα και κυρίως λογοκριμένα αποσπάσματα από 70 περίπου ελληνικές και ξένες ταινίες. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό» ήταν ένα σύνθημα της προπαγάνδας της χούντας, τυπωμένο με σφραγίδα σε επίσημο έγγραφο, που ανέπτυσσε την πολιτική του καθεστώτος απέναντι στον κινηματογράφο.

 

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”

09:59 - Άμεσες απαντήσεις ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η τραγική υπόθεση-φιάσκο της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη