pellatv
Live

Ενωση Νοσοκομειακων Ιατρών Πέλλας για άρση συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησής συμβασιούχων

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην απαίτηση των Συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων του Δημοσίου για άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση των συμβασιούχων

που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Εκπαίδευση κλπ, οι κυβερνήσεις απαντούσαν πως δεν είναι εφικτό οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου διότι το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου συντονίζει τον αγώνα των εργαζομένων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον Δημόσιο Τομέα και διεκδικεί με πολύμορφες δράσεις την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης της μονιμοποίησής των συμβασιούχων συναδέλφων.
Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση προχωρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. H Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής πρόταση άρθρου που καταργεί την συνταγματική απαγόρευση:
«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους συναδέλφους.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συνυπογράφει την πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου και καλεί και τα άλλα σωματεία του Δημοσίου Τομέα να την υιοθετήσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σανίδας Αργύρης

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

21:00 - Άγριο φονικό στην Εύβοια: Του πήρε το σπίτι σε πλειστηριασμό, τον σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

20:26 - Χανιά: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός

19:05 - Ο Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ για τους δασμούς -Είδε την Tesla να καταρρέει και του ζήτησε να δεχθεί την πρόταση Λάιεν

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα

12:27 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΒΑΝΙΟ

09:26 - Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν τοπικά προϊόντα με κέρδος έως 10%

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες