pellatv
Live

Ανακαλούνται παγωτά ολλανδικής προέλευσης από τον ΕΦΕΤ

Η ολλανδική παραγωγός εταιρεία Bonvita BV αποσύρει από την αγορά παγωτά που πωλούνται ως προϊόντα χωρίς λακτόζη, διότι από ενδελεχή έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνη), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.

Πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης:

- Παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα γάλακτος από γάλα ρυζιού Bonvita – Bon Ice – Rice Milk σε συσκευασία των 100 γρ.
- Παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού Bonvita – Bon Ice – Dark σε συσκευασία των 100 γρ.
- Παγωτό ξυλάκι ρυζιού μαύρη σοκολάτα 73% κακάο nibs Bonvita – Bon Ice – 73% dark & nibs σε συσκευασία των 60 γρ.
- Παγωτό ξυλάκι ρυζιού φράουλα Bonvita – Bon Ice – Strawberry σε συσκευασία των 40 γρ.
- Παγωτό ρυζιού βανίλια κύπελο Bonvita – Bon Ice – Vanilla Rice Ice Cream σε συσκευασία των 500 ml.
- Παγωτό ρυζιού σοκολάτα κύπελο Bonvita – Bon Ice – Chocolate Rice Ice Cream σε συσκευασία των 500 ml.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην τα καταναλώσουν.

 

Δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα