pellatv
Live

Οι Παμμακεδονικές δεν κάνουν κόμμα -«Απαράδεκτη η καπηλεία» λένε για το νέο κόμμα «Ε.ΠΟ.Σ»

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προκάλεσε η προαναγγελία ίδρυσης κόμματος από συνδιοργανωτή των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία.

Την ανακοίνωση για την δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα, με την ονομασία «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (ΕΠΟΣ) έκανε ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των παμμακεδονικών οργανώσεων. «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εκ των βασικών διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κάθε Έλληνας διατηρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όχι όμως βάζοντας ως «βιτρίνα» ένα κρίσιμο εθνικό θέμα προς άγρα ψήφων. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπηλεύεται ο αγώνας κι η αγωνία αγνών πατριωτών δίνοντας την αλγεινή εντύπωση ότι όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα κόμμα» σημειώνεται σε αυστηρή γλώσσα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων καταλήγει λέγοντας πως «ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις Παμμακεδονικές Ενώσεις και προσήλθε ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ στα συλλαλητήρια με σκοπό την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Δεχθήκαμε τόνους χημικών και άφθονη βία από τις δυνάμεις καταστολής κατόπιν εντολής της κυβέρνησης. Σταθήκαμε ΟΡΘΙΟΙ…το ίδιο θα πράξουμε και ΤΩΡΑ! Ο αγώνας για την Μακεδονία θα είναι μακρύς και δύσβατος. Ο αγώνας για την Μακεδονία ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ και όχι κομματικός. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ».

Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους