pellatv
Live

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Με ψευτοαποζημιώσεις από το ¨deminimis¨ εμπαίζουν ακόμη μια φορά τους ροδακινοπαραγωγούς»!

Σε απόλυτη δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη, που εδώ και μήνες καταγγέλλει ότι εμπαίζονται απροκάλυπτα οι πληγέντες ροδακινοπαραγωγοί από τις καταστροφικές βροχές του 2018, εξελίσσεται το κακόγουστο σήριαλ με τις δήθεν ¨αποζημιώσεις¨ που υποσχόταν η ηγεσία του Υπουργείου, όπως ίδια και απαράλλαχτα έγινε και με τις βροχοπτώσεις του 2017!

Η αγανάκτηση και οργή πολλών καλλιεργητών έχει ¨χτυπήσει κόκκινο¨ από τις ψευτοαποζημιώσεις του «de minimis» που είδαν προχθές στους λογαριασμούς τους και επαληθεύουν τους χειρότερους φόβους τους: Πολλές εξόφθαλμες αδικίες, ¨λάθη¨ επί λαθών, και 13 εκατομμύρια για… 9 Νομούς, με άλλους να πληρώνονται άλλους όχι, άλλους να μην ¨αποζημιώνονται¨ ούτε μ’ αυτά τα ψίχουλα για τις πραγματικές ζημιές που έχουν υποστεί και τα χωράφια που έχουν δηλώσει, δηλαδή ένα απόλυτο ¨μπάχαλο¨, με αλχημείες και ¨τεφτέρια του καραγκιόζη¨, για να δοθούν τελικά ¨φιλοδωρήματα¨ – κι’ αυτά μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν οδηγήσει τους πληγέντες σε δεινή οικονομική θέση και σε απόγνωση! Πρέπει μάλιστα, όπως προφανώς πιστεύουν, να είναι και… ικανοποιημένοι αυτοί οι άνθρωποι, μιας και από την πρώτη στιγμή και όλο αυτό το διάστημα, τους παραπλανούσαν απροσχημάτιστα με το ψευδές ¨επιχείρημα¨ ότι δεν δικαιούνται αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις βροχές και ότι τους… κάνουν και χάρη αποζημιώνοντας τους από το ¨de minimis¨!

Η ωμή αλήθεια είναι ότι ο κύριος Αραχωβίτης, πιστός στο δρόμο που χάραξε ο κύριος Αποστόλου, αγνόησε αυθαίρετα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που ορίζει σαφέστατα πως οι ζημιές που προκαλούνται από βροχοπτώσεις από Μάιο έως Νοέμβριο είναι άμεσες και συνεπώς καλύπτονται ασφαλιστικά και αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, με ποσά τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερα από αυτά που τους δίνουν τώρα! Και επέλεξε την κοροϊδία του ¨de minimis¨ που είναι μόνον για εξωγενή αίτια απώλειας εισοδήματος, όπως το εμπάργκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρασμάνης έχει επανειλημμένα επισημάνει – και στον σημερινό Υπουργό και στον προκάτοχό του - ότι τα χρήματα για πραγματικές αποζημιώσεις των πληγέντων υπάρχουν, και είναι τα 50 (πενήντα) εκατομμύρια αποθεματικά του ΕΛΓΑ, λεφτά των παραγωγών από τις εισφορές τους, που τα έχουν δώσει αμανάτι στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μπαλώσουν άλλες ¨μαύρες τρύπες¨.

Όσον αφορά στις τεράστιες απώλειες εισοδήματος από το ρώσικο εμπάργκο – για το οποίο έχουν δοθεί κάποιες αποζημιώσεις ακόμη και σε επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος – υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρώην Υπουργός έχει υποδείξει στην ηγεσία του Υπουργείου, νυν και πρώην, την πλέον ενδεδειγμένη λύση: Στα χρήματα που πληρώνει από το πρόγραμμα ¨de minimis¨ να προσθέσει τα 15 εκατομμύρια που ο Καρασμάνης είχε επί υπουργίας του διασφαλίσει ως συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο για χυμοποίηση – συνεπώς 13 + 15 εκατομμύρια, ίσον 28 εκατομμύρια – προκειμένου να ανασάνουν κάπως οι παραγωγοί μας. Προειδοποιώντας μάλιστα, ότι αν δεν απορροφηθούν εμπρόθεσμα, αυτά τα κοινοτικά χρήματα θα επιστραφούν στις Βρυξέλλες!

Αλλά έως τώρα, ως συνήθως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Τον καλούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά, έστω και τώρα, να βάλει μια τάξη σ’ αυτό το απίστευτο αλαλούμ, να δώσει σε όλους ανεξαίρετα, έστω και αυτό το ¨φιλοδώρημα¨. Επίσης, να άρει τις αδικίες σε βάρος δεκάδων ροδακινοπαραγωγών και να δοθούν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις βροχοπτώσεις του 2017.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ