pellatv
Live

Όταν μαθητές και σύλλογοι φοράνε τις παραδοσιακές στολές… (εικόνες και βίντεο παρέλασης Γιαννιτσών)

Σε αρκετά σχολεία των Γιαννιτσών συνηθίζεται, μαθήτριες εκτός από την καθιερωμένη στολή παρέλασης (μπλε φούστα - άσπρο πουκάμισο) να φοράνε παραδοσιακές στολές τιμώντας και παράλληλα υπενθυμίζοντας την καταγωγή τους.

Εκτός αυτού, πολλά παιδιά παρελαύνουν με πολιτιστικούς συλλόγους κάνοντας περήφανους τους γονείς τους που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, αλλά και τους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες ώστε να είναι απαλλαγμένοι σήμερα από τον τουρκικό ζυγό τον οποίο ανέχονταν για 400 χρόνια.

Το παρόν έδωσαν και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, συμμετέχοντες με πολιτιστικούς συλλόγους, φορώντας παραδοσιακές στολές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και να παρελάσουν και οι ίδιοι, τιμώντας τους ήρωες του 1821.

198 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, με πρωτοστάτες τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, Εμμανουήλ Ξάνθο,  Νικόλαο Σκουφά και Αθανάσιο Τσακάλωφ, τους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Αθανάσιο Διάκο, Ρήγα Φεραίο, Παλαιών Πατρών Γερμανό,κ.α.  οι Έλληνες μπορούν να γιορτάζουν την ελευθερία τους και να παρελαύνουν υπό την μουσική υπόκρουση του «Μακεδονία ξακουστή».

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που πέρασαν οι Ποντιακοί σύλλογοι, κρατώντας ένα μεγάλο πανό με το οποίο υπενθύμιζαν τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, που πραγματοποιήθηκε από κίνημα Νεότουρκων.

Φωτογραφικό υλικό: Παναγιώτα Βεζυρίδου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα