pellatv
Live

Δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών στην Πέλλα

Στην Έδεσσα συνεχίζεται την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!», για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι πολίτες της Πέλλας θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις δυο προσκλήσεις, στην ενημερωτική δράση, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας και τον ενδιάμεσο φορέα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας (Περδίκα και Καπετάν Γαρέφη), με ώρα έναρξης 18.30’, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Πέλλας, καθώς και η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ώστε να αξιοποιήσουν τα 64 εκ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης που διατίθενται.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» είναι 52 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» είναι 12 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του, από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

Η Δημόσια Δαπάνη και των δύο δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ ΚΜ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Ενδιάμεσο Φορέα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Τηλ. 2310-480.000, [email protected], www.kepa-anem.gr/www.e-kepa.gr ) και στα κατά τόπους Επιμελητήρια.

 

Δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους