pellatv
Live

Απόφαση για την κατανομή 4 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση 3.261 στρεμμάτων αμπελώνων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2013/2014».

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018», με την παρούσα Απόφαση κατανέμονται για το οικονομικό έτος 2014 σε 43 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας 3.963.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.261,87 στρέμματα.

Η κατανομή των κονδυλίων έγινε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των αμπελουργικών ζωνών της χώρας δίνοντας έμφαση σε ζώνες παραγωγής οίνων ΠΟΠ-ΠΓΕ αλλά και σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μικρά νησιά Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αμπελοοινικό τομέα που μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Επιδοτούμε την αναδιάρθρωση των αμπελώνων. Δίνουμε τη δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να βάλουν πιο εμπορικές ποικιλίες, να αναβαθμίσουν περαιτέρω ποιοτικά την παραγωγή τους και να εφαρμόσουν σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης των αμπελώνων. Στο πλαίσιο αυτό της περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελοοινικού δυναμικού της χώρας κατανείμαμε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ για το 2014. Θέλουμε μια πιο ισχυρή αμπελουργική βάση πάνω στη οποία η ελληνική οινοποιία θα αναπτυχθεί με όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας».

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;