pellatv
Live

Θεσσαλονίκη: Εφτασε και το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο με τους πρόσφυγες -Πού θα μεταφερθούν οικογένειες και παιδιά

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε, γύρω στις 8 το πρωί, το Aqua Blue, το δεύτερο πλοίο από τη Λέσβο που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα (πάνω από 720 άτομα, από τα περισσότερα από 1.400 συνολικά), που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. πρόκειται κυρίως για οικογένειες με παιδιά. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.
Στο Κιλκίς η πρώτη ομάδα των προσφύγων

Χθες το απόγευμα κατέπλευσε το πρώτο πλοίο με περίπου 640 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με 21 λεωφορεία στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, όπου έχουν στηθεί 200 σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους.
Η μεταφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που έγινε το περασμένο Σάββατο.
Περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Προσωρινή η εγκατάστασή τους στο Κιλκίς

Η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα», αναφέρει το υπουργείο.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου