pellatv
Live

Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους αγρότες: Στήριξη εισοδήματος, πρωτογενής τομέας και κλιματική αλλαγή

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, τρεις είναι οι άξονες δράσης της κυβέρνησης για την ανάταση του αγροτικού τομέα: η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, η είσοδος των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα, καθώς και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος.

Σκρέκας: Στήριξη σε νέους αγρότες

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε τους νέους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που επενδύουν ως νέοι καλλιεργητές στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν ενεργοί και αυτό είναι ένα στοίχημα, γιατί, ως χώρα, έχουμε πάρα πολύ γερασμένο αγροτικό πληθυσμό.
Αναφερόμενος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής σημείωσε ότι ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας σημαίνει αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως τα καιρικά φαινόμενα των βροχοπτώσεων και των χαλαζοπτώσεων, που προκαλούν σοβαρότατες ζημιές και επηρεάζουν το εισόδημα χιλιάδων αγροτών, καθώς επίσης και τα φαινόμενα ξηρασίας και καύσωνα, που το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθούν.
Περιοδεία Σκρέκα στην Κοζάνη

Τον υφυπουργό αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, υποδέχτηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσιούμαρης ζήτησε από τον κ. Σκρέκα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του αρδευτικού της βόρειας ζώνης Πολυφύτου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Άμπας, του ανέφερε ότι το 95% του παραγόμενου γάλακτος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φεύγει από την περιοχή και υφίσταται επεξεργασία σε γειτονικές περιφέρειες. «Είμαστε μια αποικία κ. υπουργέ» του ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία του παραγόμενου γάλακτος.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτή την ώρα ο κ. Σκρέκας συναντάται με εκπροσώπους φορέων του αγροτικού και συνεταιριστικού κόσμου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συσκέψεων της περιφέρειας.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

10:46 - Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας για το πολιτιστικό καλοκαίρι – Η Έδεσσα στο προσκήνιο χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες

10:42 - Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

10:40 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Λιτόχωρο (ΒιΠε, αθλητικό κέντρο, Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου)

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»