pellatv
Live

Νέα ρύθμιση οφειλών: Τον Φεβρουάριο έτοιμη η πλατφόρμα – Τις επόμενες ημέρες η εγκύκλιος

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Τέθηκαν θέματα φορολογικού και ασφαλιστικού περιεχομένου που αφορούν επαγγελματίες και μικρομεσαίους.

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Γαβαλάκη και τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Παντελή, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υφυπουργό, ήταν και το μείζον θέμα των 24-48 δόσεων, με την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. να καταθέτει ερώτημα σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της ρύθμισης. Ο κ. Βεσυρόπουλος δεσμεύθηκε ότι η σχετική εγκύκλιος θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. ότι γίνεται προσπάθεια η πλατφόρμα να είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο. Πάντως, όπως διευκρίνισε, όποιος μπει στη ρύθμιση των 12 δόσεων θα μπορεί να μεταπηδήσει στις 24 και αντίστοιχα αυτός από τις 24 θα μπορεί να μεταφερθεί στις 48, ενώ σχετική επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει άμεσα.

Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την ολική απεμπλοκή του ΕΦΚΑ από την εφορία, θέμα που επίσης τέθηκε από το Ε.Ε.Α. Σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο, αναμένεται εγκύκλιος για απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς έως σήμερα ήταν απαραίτητος ο ΕΦΚΑ ακόμα και για κάποια απλή προσθήκη ΚΑΔ. Πλέον αυτό αλλάζει.

Ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε επίσης να δοθεί άμεσα λύση στο αίτημα του Ε.Ε.Α. για απαλλαγή ΦΠΑ σε συναλλακτική σχέση μεσιτών ασφαλίσεων με πράκτορες ασφαλίσεων, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου νόμου 4583/2018.

Επίσης, για καταβολή ποσού που ισούται με προμήθειες 3 ετών για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, σε περίπτωση συνταξιοδότησης, θανάτου ή αναπηρίας, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε για διευκρινιστική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία αυτό το ποσό αποτελεί αποζημίωση και έσοδα από εμπορική δραστηριότητα.

Σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα που έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α., ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Σχετικά με άλλα θέματα που έθεσε προς συζήτηση το Ε.Ε.Α, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει, με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα.

Συνολικά τα θέματα που τέθηκαν προς τον υφυπουργό Οικονομικών, είναι τα ακόλουθα:

• Απαλλαγή ΦΠΑ σε συναλλακτική σχέση μεσιτών ασφαλίσεων με πράκτορες ασφαλίσεων λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου νόμου 4583.
• Κίνητρα για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αποταμιευτικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα
• Κίνητρα για την ανάπτυξη των ασφαλίσεων περιουσίας ( σεισμού – φυσικών φαινομένων – πυρός)
• Απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων κληρονομιάς ή άλλων σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης θανάτου από ασφαλιστική εταιρεία ή/και αναπηρίας
• Δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών. Να ισχύσει ότι ισχύει με τον 4611/2019.
• Ολική απεμπλοκή του ΕΦΚΑ από την εφορία.
• Μεταφορά ζημιάς στην 10ετία λόγω κρίσης.
• Η μείωση κατά 50% της προκαταβολής για τα πρώτα 3 χρόνια που είναι σε ισχύ για τα νομικά πρόσωπα να ισχύσει και για τα φυσικά πρόσωπα.
• Πληρωμή ενοικίων μέσω τραπέζης. Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει κατάσχεση εις χείρας τρίτων στον ιδιοκτήτη.
• 24 – 48 Δόσεις, πότε θα ξεκινήσει. Να βγει επίσημη ανακοίνωση ότι η οφειλή θα μπορεί να μεταφερθεί από τις 12 στις 24 δόσεις ή από τις 24 στις 48 δόσεις.

 

 

 

taxheaven.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .