pellatv
Live

Κορωνοϊός–Ιταλία: Απόκοσμο σκηνικό -Live κάμερες δείχνουν έρημα τα δημοφιλή μνημεία της Ιταλίας [εικόνες]

Ερημικά είναι τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας ενώ ούτε στους δρόμους κυκλοφορούν αυτοκίνητα, καθώς ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτοφανής καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Οι ζωντανές κάμερες του skylinewebcams.com δεν δείχνουν καθόλου τουρίστες σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης και ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, τα οποία μέχρι πρότινος έσφυζαν από τις φωνές των τουριστών από όλο τον κόσμο, με τις ιταλικές μεγαλουπόλεις να συγκρίνονται πλέον με «πόλεις – φαντάσματα».

Σουρεαλιστικό είναι επίσης το σκηνικό στο διάσημο σιντριβάνι Trevi, όπου οπλισμένοι στρατιώτες, αστυνομικοί και φρουροί με αλεξίσφαιρα γιλέκα ήταν οι μόνοι που μπορούσε να δει κανείς λίγο πριν τις 9 το πρωί.


Άδεια η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό χθες το βράδυ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό

Στην Βενετία, μια πόλη που οι κάτοικοι μέχρι πριν από λίγο καιρό διαμαρτύρονταν για τον υπερτουρισμό, δεν υπάρχουν πλέον πλήθη κόσμου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου επικρατεί μια απόκοσμη ησυχία. Το ίδιο ισχύει και στα κανάλια Grand και Giudecca, όπως άδεια είναι και η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.


Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονωϊού, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 460 θάνατοι και σχεδόν 10.000 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.


Γονδολιέρηδες περιμένουν μάταια τους τουρίστες

Μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας

Τα σκαλιά της Piazza di Spagna στην Ρώμη είναι συνήθως γεμάτα από τουρίστες

Απόκοσμο το σκηνικό στην Fontana di Trevi

Άδειο και το Κολοσσαίο της Ρώμης

Φωτογραφίες: AP, skylinewebcams.com

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας