pellatv
Live

Καράογλου : Υψώστε απο σήμερα παντού την ελληνική Σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας

Θέλοντας να τονώσει το αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας, δεδομένου ότι η πατρίδα μας δίνει δύσκολους αγώνες τόσο στο μέτωπο της έξαρσης του κορωνοϊού όσο και της μαζικής, οργανωμένης και ασύμμετρης απειλής στο Βόρειο Έβρο με τους χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, καλεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να υψώσει από σήμερα σε μπαλκόνια και παράθυρα την ελληνική σημαία, που αποτελεί το σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως: "Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και τους αγώνες. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε υψηλά ιδανικά και ιδέες, γι' αυτό αποτελούμε παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Στο μέτωπο του κορωνοϊού η πειθαρχία στις οδηγίες των γιατρών και των αρχών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και τον απολογισμό της ατομικής ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς έναντι των συμπολιτών μας, θα καθορίσουν το αν η πατρίδα μας καταφέρει να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από τον πόλεμο στον οποίο βρίσκεται με τον αόρατο εχθρό.

Στο μέτωπο των Καστανιών, τα παιδιά μας, πιστά στο καθήκον, υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα εθνικά μας σύνορα, αποτρέποντας καθημερινές απόπειρες μαζικής εισβολής μεταναστών που χρησιμοποιούνται ως γεωπολιτικά πιόνια από την Τουρκία.

Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας.

Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δυο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821 που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Από τη στιγμή που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας,  ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι.

Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δυσκολία".

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025