pellatv
Live

Εντός Απριλίου οι 36.500 προσλήψεις της νέας Κοινωφελούς

« Άμεσα και συγκεκριμένα εντός Απριλίου ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 ανέργους ηλικίας 18 - 67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ », δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, κατά τη διυπουργική παρουσίαση του νέου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε την 30η Μαρτίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι την 4η Μαρτίου το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους συναρμόδιους Υπουργούς, δίνοντας στη δημοσιότητα το σχετικό κείμενο « Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων ».

Μπορείτε να θυμηθείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις επικείμενες οκτάμηνες προσλήψεις ΕΔΩ .

 

 

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εργασίας στο Κεφάλαιο ΣΤ’ «Στήριξη των ανέργων και ηλεκτρονική έκδοση Δελτίου ανεργίας και Αίτηση επιδότησης» των Ανακοινώσεών του, ανέφερε:

 

« Άμεσα και συγκεκριμένα εντός Απριλίου ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18 - 67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ όπως επίσης και όλα τα Προγράμματα στήριξης των ανέργων του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά Προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους.

Επίσης, από σήμερα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν Δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν Αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία.

Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση Δελτίου ανεργίας και οι Αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά.  Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά. »

 

 

 

 

 

 

airetos.gr

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ