pellatv
Live

Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση -Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα

Σε ισχύ τέθηκαν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα αυστηρότερα μέτρα μετακίνησης που αποφάσισε η κυβέρνηση για το Πάσχα λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Παράλληλα, 5.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα είναι στους δρόμους . Θα κάνουν ολονύχτια μπλόκα - με τη συμβολή drone και ελικοπτέρων με προβολείς νυκτός – και θα ελέγχουν όλο το 24ωρο κάθε όχημα προκειμένου να αποτρέψουν τόσο τυχόν επίδοξους εκδρομείς όσο και απρόοπτα το βράδυ της Ανάστασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μέσω της συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν από τον Μάιο, σταδιακά, εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο:

Για την Κυριακή του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι δε απαγορεύεται το ψήσιμο του αρνιού, αλλά οι συναθροίσεις. Το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, είναι τσουχτερό και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο. Σύμφωνα με παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου. Οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων.

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας

18:01 - Σοσιαλδημοκρατία: Ισορροπία πολιτικού ορθολογισμού και φαντασίας εν μέσω δημοσιονομικών κανόνων

10:56 - Λάκης Βασιλειάδης: Και επίσημα η έγκριση για προκήρυξη των 10 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία μας

10:54 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση για τις υγειονομικές μονάδες στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές

10:51 - Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης : Ανθοέκθεση 2025:Γιορτή Χρωμάτων, Χορού και Μουσικής

10:43 - 3ο Axios Running Festival. Την Κυριακή 18 Μαΐου ζήστε την εμπειρία!

07:57 - ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ