pellatv
Live

Αρση μέτρων: Θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι σε καφέ και εστιατόρια, όλες οι λεπτομέρειες -Σκέψεις για άνοιγμα στις 25 Μαΐου

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης πριν από την 1η Ιουνίου.

Η εικόνα που υπάρχει για την ανταπόκριση επιχειρήσεων και πολιτών στο πρώτο κύμα άρσης των περιορισμών δημιουργεί προσδοκίες, ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και την συγκράτηση των κρουσμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αν οι επιδημιολογικές μελέτες το επιτρέψουν είναι πολύ πιθανό εστιατόρια και καφέ να ανοίξουν τις πόρτες τους μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 25 Μαΐου, με τις οριστικές αποφάσεις να προσδιορίζονται για το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου, οπότε και θα υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα από το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που ξεκίνησε την Δευτέρα.

Ανοιχτός ο εσωτερικός χώρος λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην κυβέρνηση στην δυνατότητα όλων των επιχειρήσεων του κλάδου να παραμείνουν ζωντανές μετά από το πολύμηνο lockdown. Αντιλαμβάνονται ότι η εστίαση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε ανισότητες για αυτούς που έχουν μικρό εξωτερικό χώρο και άρα περιορισμένες δυνατότητες να διατηρήσουν τον τζίρο τους και τις θέσεις εργασίας που είχαν πριν την κρίση. Έτσι, από την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα μείνει εκτός λειτουργίας και ο εσωτερικός χώρος των καταστημάτων.

Στόχος είναι να λειτουργεί ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού χώρου πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων και τα μέτρα διαφύλαξης της υγείας των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα επιτευχθεί με τον ορισμό ενός συντελεστής, ανάλογα τα τετραγωνικά του καταστήματος και το πλάτος εισόδου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τραπεζοκαθισμάτων και στο εσωτερικό του. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα επιτευχθεί αυτό βρίσκονται υπό επεξεργασία και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, σημαντικό ρόλο στη στήριξη του κλάδου της εστίασης θα διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση στην οποία θα δοθεί η ευελιξία για να στηρίξει τους επαγγελματίες. Η δημιουργία ενός προσωρινού θεσμικού πλαισίου θα επιτρέψει την αύξηση των τετραγωνικών που χρησιμοποιούν για τραπεζοκαθίσματα χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τον τζίρο τους, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν τα περιοριστικά μέτρα

 

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας

18:01 - Σοσιαλδημοκρατία: Ισορροπία πολιτικού ορθολογισμού και φαντασίας εν μέσω δημοσιονομικών κανόνων

10:56 - Λάκης Βασιλειάδης: Και επίσημα η έγκριση για προκήρυξη των 10 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία μας

10:54 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση για τις υγειονομικές μονάδες στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές

10:51 - Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης : Ανθοέκθεση 2025:Γιορτή Χρωμάτων, Χορού και Μουσικής

10:43 - 3ο Axios Running Festival. Την Κυριακή 18 Μαΐου ζήστε την εμπειρία!

07:57 - ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ