pellatv
Live

Στα Γιαννιτσά η παράσταση «O ΕΒΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» των Θανάση Παπαθανασίου -Μιχάλη Ρέππα

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» τωνΘανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας, θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά, τοΣάββατο 5/04/2014, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Η περιοδεία του Κλιμακίου του ΚΘΒΕ 2013-2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Βούρου Το έργο «Ο Έβρος απέναντι» ανέβηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ τον Νοέμβριο του 2013 και απέδειξε ότι ο Έλληνας θεατής ψάχνει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μονοπάτια επαφής με τον αγωγό της ψυχής του. Με γνώμονα λοιπόν τα φαινόμενα που τελευταία εμφανίστηκαν στην κοινωνία μας όπως είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, αποφάσισα να αναζητήσω ένα έργο που θα καταδείξει το πρόβλημα, ταυτόχρονα να γεννήσει την απορία «πόσο ρατσιστές τελικά μπορεί να είμαστε βαθιά μέσα μας όλοι» και τελικά να μας λυτρώσει από τους φόβους μας. Η αναζήτηση κράτησε ελάχιστα, όταν το μυαλό μου σκάλωσε στο δίδυμο Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα, τους συγγραφείς του «έργου-μάθημα» των ενδόμυχων φόβων και των ενοχικών μας συνδρόμων. Η επιλογή μου δικαιώθηκε από το ίδιο το φιλοθεάμον κοινό, που για περίπου 2 μήνες γέμιζε το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Το έργο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ταξιδέψει στον τόπο του… Πρέπει να ανέβει σε θεατρικές σκηνές της Βορείου Ελλάδος, που διατηρεί ακόμη νωπή τη «μυρωδιά» της μετανάστευσης. Στους ανθρώπους που κοιμούνται και ξυπνούν δίπλα στο ποτάμι χωρίς να ψάχνουν ποια είναι η καλή πλευρά. Το έργο κάνει περιοδεία στο πλαίσιο του θεσμού «Κλιμάκιο Μακεδονίας- Θράκης». Έναν θεσμό τον οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε ενεργά όλοι μας διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα σύνορα του.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Πληροφορίες, προπώληση εισιτηρίων, στο τηλ. 2382084381 (κα Βάσω Πασσαλή).

Δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.