pellatv
Live

Αρκαλοχώρι: Νέα προβλήματα από τον σημερινό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ -Κατέρρευσαν κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους . Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς. Η νέα σεισμική δόνηση σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού σημειώθηκε 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί το Ηράκλειο «ταρακουνήθηκε» από την επίσης ισχυρότατη δόνηση των 5, 8 Ρίχτερ, η οποία έκανε πολλούς κατοίκους τη νύχτα να διανυκτερεύσουν σε σκηνές.

Προειδοποιήσεις των σεισμολόγων
Σημειώνεται ότι οι σεισμολόγοι σε δηλώσεις τους είχαν προειδοποιήσει για πιθανούς μετασεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ. «Ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς», δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Για τουλάχιστον ένα μήνα θα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το cretalive, η νέα δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νομό Ηρακλείου, ενώ στο Αρκαλοχώρι για ακόμη μια φορά απλώθηκε πέπλο τρόμου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέες καταρρεύσεις κτισμάτων, ενώ στην περιοχή σηκώθηκε σκόνη. Από τα Ρίχτερ προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε σήμερα μιλώντας στο Mega: «Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί οι οποίοι μπορεί να υπερβούν και τους 5 βαθμούς, να φτάσουν το 5,1 -5,2 Ρίχτερ». Έκανε λόγο μάλιστα για κοινή εκτίμηση όλων των Ελλήνων επιστημόνων σχετικά με το μέγεθος των μετασεισμών που θα ακολουθήσουν.

Ο καθηγητής προέτρεψε τον κόσμο να μην πλησιάζει τα σπίτια, ενώ όπως αποκάλυψε, ενόσω ήταν με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, κατέρρευσαν δύο κτίρια μπροστά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά