pellatv
Live

Τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα για χιλιάδες ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο.

Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, και απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους.

Αναλυτικά έχουν ως εξής:

- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών. Απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.

- Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας -ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Ακόμη την τρέχουσα περίοδο ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει μέσω κατάρτισης και απασχόλησης 230.000 ανέργους.

Το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο,. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ που προωθεί την εξοικείωση των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες, με στόχο την στήριξη, την προώθηση και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ.
Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα