pellatv
Live

Ανατροπές στις βάσεις 2014 πότε ανακοινώνονται

Μεγάλες ανατροπές κρύβουν οι βάσεις 2014 που αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, πάνω από 40.000 υποψήφιοι αναμένεται να βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ περίπου 8 στους 10 αριστούχους δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην σχολή πρώτης προτίμησης Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις 2014 - Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ μένουν πάνω από 40.000 υποψήφιοι - Αναλυτές αναμένουν εκτίναξη των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα - Ευνοημένοι όσοι ανήκουν σε τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες Φέτος, στην κατηγορία του 10% συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων.

Οι περσινοί απόφοιτοι θα διεκδικήσουν θέση σε καλύτερο τμήμα, με βάση τις περσινές βαθμολογίες στα δύο μαθήματα γενική παιδείας και στα δύο μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν. Η συνολική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων θα αφήσει εκτός τμημάτων ΑΕΙ περισσότερους υποψήφιους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα οι καλύτερες επιδόσεις σχεδόν σε όλα τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων δημιουργεί αυξημένο ανταγωνισμό όχι μόνο για τις περιζήτητες σχολές αλλά και για τμήματα μεσαίων βαθμολογιών. Πολλοί αριστούχοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε σχολές πρώτης προτίμησης, θα εισαχθούν σε τμήματα με χαμηλότερα μόρια, που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος χιλιάδες υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε σχολές κοντά στα σπίτια τους. Ειδικοί που ασχολούνται με τις εκτιμήσεις των βάσεων τονίζουν οτι η σειρά επιλογής των σχολών στο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών, μπορεί να φέρει εκπλήξεις και ανατροπές σε σειρά τμημάτων περιφερειακών ιδρυμάτων.

Έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψει δυσανάλογα μεγάλη άνοδος των βάσεων σε κάποια περιφερειακά τμήματα υψηλών και μεσαίων βαθμολογιών, λόγω της αθρόας εισαγωγής τρίτεκνων και πολύτεκνων. Οι υποψήφιοι αυτοί πάντως αναμένεται να εγκαταλείψουν στη συνέχεια το αρχικό τμήμα εισαγωγής μεταπηδώντας σε κάποιο κεντρικό.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ