pellatv
Live

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή

Γεγονός η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παύση των αρμοδιοτήτων της. Νωρίτερα η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε ότι η διάσκεψη των προέδρων έβγαλε ομόφωνη απόφαση για την καθαίρεσή της.

Σύμφωνα με το ertnews.gr η Ευα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο “Qatar Gate” θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η προφυλάκισή τους ή όχι. Η ίδια πάντως, μέσω του δικηγόρου της οικογένεια της, δηλώνει αθώα για όλες τις κατηγορίες που της προσάπτουν για την υπόθεση του Κατάρ.

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ. “Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι δεν υπάρχει κούνια που κάτω από αυτήν βρέθηκαν χρήμα” τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διέταξε τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτή, του συντρόφου της και στενών συγγενών της, από χρηματοπιστωτικά προϊόντα και θυρίδες μέχρι ακίνητα και τους λογαριασμούς εταιρείας real estate που ίδρυσε μόλις τον περασμένο μήνα με έδρα το Κολωνάκι.

Η βελγική αστυνομία προχώρησε χθες σε νέα έρευνα στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει συνολικά 19 εφόδους από την περασμένη Παρασκευή σε γραφεία και κατοικίες ενώ το ποσό που έχει κατασχεθεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ακτιβιστές αναμένουν ότι και άλλα ονόματα εμπλεκόμενων θα βγουν στο φως.

Για επιτακτική ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο, που προκαλεί βαθιές ρωγμές στην αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών, μιλούν οι Ευρωβουλευτές, ενώ κάποιοι ζήτησαν να αναθεωρηθούν οι πρόσφατες αποφάσεις που έχουν ληφθεί αναφορικά με το Κατάρ.

Πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στη λειτουργία των λόμπι στους κόλπους της Ε.Ε ζήτησε η Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια Έμιλι Ο Ράιλι, κάνοντας λόγο για ένα σκάνδαλο που κατά κάποιον τρόπο ήταν αναμένο να συμβεί.

Την στήριξη της Προέδρου της Κομισιόν σε όλο το Σώμα των Επιτρόπων επιβεβαίωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

 

ΠΗΓH

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025