pellatv
Live

Επίσκεψη του Συλλόγου Τριτέκνων επαρχίας Έδεσσας στη Δήμαρχο Σκύδρας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου τριών τέκνων επαρχίας Έδεσσας «Οι Τρεις Ιεράρχες» υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 22/9/2014, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Σκοπός κι αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η αλληλογνωριμία, η κατάθεση αιτημάτων από πλευράς συλλόγου και η συζήτηση επ΄αυτών, αλλά κι επί της δημογραφικής πολιτικής του κράτους.

Τα αιτήματα που τέθηκαν στη Δήμαρχο είχαν:

1)Οικονομική διάσταση, όπως η μείωση δημοτικών τελών, φωτισμού, ύδρευσης, επίσης η συμβολή του Δήμου σε δράσεις του Συλλόγου, η ενίσχυση της μητέρας που γεννά 3ο παιδί προκειμένου να ξεπεραστούν τα πρώτα οικογενειακά έξοδα και η όμοια με τους πολύτεκνους αντιμετώπιση των τριτέκνων σε κάποια ζητήματα (τροφεία παιδικών σταθμών).
2)Θεσμική διάσταση, όπως ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η αναβάθμιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Για τα ζητήματα αυτά το δευτεροβάθμιο όργανο των τριτέκνων θα κάνει ανάλογη υπενθύμιση και κρούση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Από την πλευρά της η Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τις ευχές και τα συγχαρητήρια αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη συμβολή τους στην αναγεννητική προσπάθεια της πατρίδας.

Επισήμανε ότι η κατάσταση στο χώρο της αυτοδιοίκησης δεν είναι ρόδινη μετά τις περικοπές των χρηματοδοτήσεων του κράτους προς αυτήν. Ανέδειξε το γεγονός της απουσίας σοβαρής και σε βάθος κοινωνικής πολιτικής από τη μεριά της πολιτείας η οποία αποσείεται των ευθυνών της προς τους πολίτες μεταβιβάζοντας σωρηδόν αρμοδιότητες προς τους Δήμους χωρίς όμως την αντιστοίχιση σε πόρους, στελέχη και τεχνογνωσία.

Επί της ουσίας των αιτημάτων υπογράμμισε, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω ,ότι δεν θα ήταν φρόνιμο και ειλικρινές να υποσχεθεί τα πάντα, αλλά πως θα είναι θετική στην προώθηση της επίλυσης πολλών εξ αυτών στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού που υλοποιείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων του.
Και από τα δύο μέρη τονίστηκε, παράλληλα, ότι η έλλειψη ουσιώδους και ολοκληρωμένης κρατικής δημογραφικής πολιτικής έχει σαν αποτέλεσμα ο πληθυσμός του νομού και της χώρας να εμφανίζεται διαρκώς μειούμενος και γερασμένος. Κι ότι αυτό για αυτονόητους λόγους θα πρέπει ν΄ανατραπεί.
Συνομιλητές της Δημάρχου Σκύδρας στη συνάντηση ήταν ο Σ .Πουρτουλίδης, η Μ. Ιγνατιάδου, ο Μ. Πρόιος κι ο Λ. Τσιτλακίδης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σκύδρας

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών