pellatv
Live

Μέχρι την Παρασκευή τα 85 εκατ. για τα ζωικά πριμ λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Αρμοδίως αναφέρεται μάλιστα, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει παραλάβει τα στοιχεία παραδόσεων γάλακτος, προϋπόθεση για να ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και να βγει η λίστα με τους δικαιούχους. Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και οι σχετικές αποφάσεις με το ύψος της ενίσχυσης.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ποσό περί τα 50 εκατ. ευρώ που αφορά 38.000 περίπου δικαιούχους στον τομέα του αιγοπροβείου κρέατος και ένα ποσό της τάξης των 33 εκατ. ευρώ για 8.700 περίπου κτηνοτρόφους στον τομέα του βόειου κρέατος. Ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο αν στην πληρωμή αυτή θα περιλαμβάνεται και η συνδεδεμένη για τους κτηνοτρόφους με δικαιώματα, χωρίς γη.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  μέχρι τις 5 Μαΐου θα γίνουν και οι πληρωμές των υπολοίπων συνδεδεμένωνενισχύσεωνφυτικήςπαραγωγής, συμπληρωματικές πληρωμές συνδεμένων σε όσα προϊόντα φυτικής ήδη έγιναν, αλλά και συμπληρωματικές πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών για τις πληρωμές συνδεδεμένων και ειδικών καθεστώτων έχει ως εξής:

Σχετικά με τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων της περιόδου 2022 και σε συνέχεια των πληρωμών 296 εκ ευρώ που έγιναν από 4 έως 13 Απριλίου σε 225.000 παραγωγούς, διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

Α. Πληρωμές συνδεμένων ενισχύσεων Ζωικής Παραγωγής: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει παραλάβει τα στοιχεία παραδόσεων γάλακτος κλπ και θα προβεί στην πληρωμή τους μέχρι τέλους της επόμενης εβδομάδας, όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί στις 4.4.2023.

Β. Πληρωμές συνδεδεμένων φυτικής παραγωγής και ειδικής ενίσχυσης βάμβακος. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενσωματώνει στοιχεία ελέγχων τηλεπισκόπισης και επιτόπιων και από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι 5 Μαΐου θα γίνουν σε παραγωγούς προοδευτικά:

-πληρωμές των υπολοίπων συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής

-συμπληρωματικές πληρωμές συνδεμένων σε όσα προϊόντα φυτικής ήδη έγιναν

-συμπληρωματικές πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ