pellatv
Live

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας οδηγείται, σήμερα, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός

της "φονικής" νταλίκας, που χθες το πρωί προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν έργα, οδηγώντας στον θάνατο πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 32 -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- ανάμεσά στους οποίους και δύο νήπια. Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και αναμένεται να παραπεμφθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που συνδέονται με παραβάσεις περί συγκοινωνιών. Η αιματηρή καραμπόλα σημειώθηκε στις 10.20 χθες το πρωί, μετά τον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας που οδηγούσε ο 39χρονος, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία παρέμεναν ακινητοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω εκτέλεσης έργων. Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Φωτιά, που ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, τύλιξε τη μοιραία νταλίκα στις φλόγες όπως κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος και το σημείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Επί τόπου έσπευσαν δεκάδες περιπολικά της Αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις Έλληνες κι ένας Βούλγαρος. Άλλα 32 άτομα διακομίσθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο της Βέροιας και σε εφημερεύοντα της Θεσσαλονίκης. Ένας 60χρονος υπέκυψε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο νήπια, που -κατά τις τελευταίες πληροφορίες- έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Κατά την προανακριτική του απολογία, ο Ρουμάνος οδηγός φέρεται να υποστήριξε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας, η οποία ήταν φορτωμένη, με συνέπεια να "χάσει" τελείως τα φρένα. Αυτό που ερευνούν οι Αρχές είναι γιατί ο οδηγός δεν επιχείρησε να ακινητοποιήσει με οποιαδήποτε τρόπο το όχημα ή να το ανατρέψει προτού φτάσει στο σημείο πρόσκρουσης.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το βαρύ όχημα δεν ανέκοψε καθόλου ταχύτητα, παρά τις προειδοποιήσεις εργατών που βρίσκονταν στην περιοχή και σήκωναν σημαιάκια για να ανακόπτουν οι οδηγοί την ταχύτητα. Επιπλέον, ερευνάται εάν υπήρχαν από τους υπεύθυνους τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης. Η χθεσινή φονική καραμπόλα ξύπνησε μνήμες από άλλη καραμπόλα, που είχε σημειωθεί στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στον Πλάτανο Ημαθίας, τον περσινό Ιανουάριο. Τότε είχαν εμπλακεί συνολικά 27 αυτοκίνητα και ο απολογισμός ήταν μία 78χρονη νεκρή και 26 τραυματίες. Εκείνο το συμβάν είχε αποδοθεί στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027