pellatv
Live

Πρόσθετη αποζημίωση 4,5 εκατ. € στους πληγέντες κτηνοτρόφους με απόφαση του Γ. Καρασμάνη

Νέα, πρόσθετη αποζημίωση συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ χορηγείται, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, στους κτηνοτρόφους όλης της επικράτειας και κυρίως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομού Χαλκιδικής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από τις ζωονόσους του καταρροϊκού πυρετού, της ευλογιάς, του μελιταίου πυρετού και της βρουκέλωσης, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα ζώα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Με την εν λόγω υπουργική απόφαση το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που έχει χορηγηθεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ιδιαίτερα σημαντικό μέρος των απωλειών που υπέστησαν εξαιτίας των παραπάνω ζωονόσων, που φέτος βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα μας.
Η χορήγηση της νέας, πρόσθετης αποζημίωσης εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη και θωράκιση του κτηνοτροφικού κλάδου έναντι των ζωονόσων. Εξαντλούνται και τα πιο στενά δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται έμπρακτα η συμπαράσταση της πολιτείας σε εκείνους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;