pellatv
Live

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον υπ. Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλο Γερουλάνο

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, με τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλο Γερουλάνο, πρώην Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η επίσκεψη του κ. Γερουλάνου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του ως Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τ.έ.

Μετά το καλωσόρισμα, στο διάλογο που ακολούθησε η Δήμαρχος περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, τα θέματα που ενδιαφέρουν κι απασχολούν τον Δήμο κατά προτεραιότητα και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Και μάλιστα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της στήριξης κι ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος, αφού ο Δήμος είναι κατά βάση αγροτικός, μιας κι εδώ στη Σκύδρα και στην ευρύτερη περιοχή παράγονται κάθε είδους αγροτικά προϊόντα, με κορυφαίο σε ποιότητα και ποσότητα το ροδάκινο, κι εδώ λειτουργούν οι περισσότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και συνεταιρισμοί εμπορίας και μεταποίησης φρούτων, αλλά κι εδώ έχει την έδρα του το Τελωνείο και το Χημείο του κράτους εξυπηρετώντας και το γειτονικό Νομό Ημαθίας.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στ΄άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, όπως είναι η γεωγραφική του θέση, οι ιαματικές πηγές Λουτροχωρίου κά.  Ταυτόχρονα επεσήμανε το διαρκή αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας για την πρόοδο του τόπου και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τόνισε την αναγκαιότητα και το πάγιο αίτημα για ισχυρή αυτοδιοίκηση με πόρους, στελέχωση και τεχνογνωσία για να μπορεί ν΄ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Κι ως παράδειγμα ανέφερε την έλλειψη πόρων όλων των Δήμων για να χρηματοδοτήσουν και να προετοιμάσουν μελέτες για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, όταν η τακτική κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί δραματικά.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε τα θέματα του Δήμου και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για ορισμένα απ΄αυτά. Στην συνέχεια  παρουσίασε τη πρόταση – πρόγραμμά του με τον τίτλο «Αναγέννηση ΙΙ», ένα πρόγραμμα για τη χώρα και την παράταξη, όπως υπογράμμισε. Τόνισε ότι η εξουσία θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στους πολίτες, στο λαό. Όσο η εξουσία παραμένει στην κεντρική διοίκηση τόσο θα μεγαλώνουν οι ανισότητες, θα διογκώνονται τα προβλήματα και θα παραμένει το έλλειμμα δημοκρατίας. Μίλησε για ένα κόμμα που πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ένα κόμμα που θα πρέπει να ενισχύσει την επικοινωνία και τους δεσμούς του με τους πολίτες και μάλιστα αυτούς που απέχουν συνειδητά από τις εκλογές, ένα κόμμα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι: Μιχάλης Μέγας, Αθανάσιος Γίτσας, Ιωάννα Βέργου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεμιστοκλής Κρητίδης και Χαράλαμπος Γεραντίδης κι ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Βασίλειος Βλάχος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχαριστίες κι ευχές για υγεία κι επιτυχία στους στόχους τους.

Δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;