pellatv
Live

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στα Τίρανα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, ο πρώην Πρωθυπουργός και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring Committee) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας. Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στην πρόοδο των κρατών-μελών σε ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις και την τήρηση των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Τίρανα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Elisa Spiropali, τον Υπουργό Επικρατείας, Taulant Balla, και τον Δήμαρχο Τιράνων, Erion Veliaj. Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Επιπλέον, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σημασία της εμβάθυνσης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη δημοκρατία στην Αλβανία, ενώ τόνισε την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου και της συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025