pellatv
Live

Βουλευτές Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, την Επιστολή του συντονιστικού οργάνου της Πρωτοβουλίας των Πολιτών Πτολεμαΐδας- Εορδαίας προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ σχετικά με την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας»

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ. Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Γιώτα Πούλου και Ραλλία Χρηστίδου καταθέτουν ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, την Επιστολή του συντονιστικού οργάνου της Πρωτοβουλίας των Πολιτών Πτολεμαΐδας- Εορδαίας προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτρη, σχετικά με την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας που δρομολογεί άσχημες καταστάσεις για την περιοχή. Θεωρείται ότι η συνεχής αναφορά του κ. Διοικητή της 3ης ΥΠΕ στην εκπομπή «Στο Επίκεντρο» της GNOMI TV στις 05-11-2024, για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ως «κομβικό νοσοκομείο αναχαίτισης» (όπως τα Νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας και  Σερρών) χωρίς καμία αναφορά στο Μποδοσάκειο, το υποβαθμίζει, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω Νοσοκομείο αποτελεί την «Ναυαρχίδα» όλων των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Επιστολή αναφέρεται ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο σε σχέση με το Μαμάτσειο: (1) είναι κατά τουλάχιστον 60 χρόνια νεότερο σε κατασκευή και σε αρχιτεκτονική σχεδίαση, (2) βρίσκεται εκτός αστικού ιστού και υπάρχει άμεση πρόσβαση και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, (3) βρίσκεται χιλιομετρικά στο κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και μάλιστα με την ολοκλήρωση της Σήραγγας Κλεισούρας θα παρέχεται πρόσβαση ισοχρονικά ( περίπου ) προς όλες τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, (4) βρίσκεται επί του άξονα της Εγνατίας Οδού που αποτελεί ένα ισχυρό κριτήριο ενδυνάμωσης του.

Επιπλέον σημειώνεται, ότι το συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας των Πολιτών Πτολεμαΐδας- Εορδαίας έχει εκδώσει πέντε Δελτία Τύπου με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες της περιοχής και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σχετικά με όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σχετικά με τη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού του Μποδοσάκειου προς το Μαμάτσειο, την ανάκληση της μετακίνησης αυτής, την κλειστή ΜΕΘ του Μποδοσάκειου από το Νοέμβριο του 2023, την ανησυχία για την τύχη του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση του, τις κρυφές συναντήσεις στις συζητιούνται θέματα που αφορούν την αναμόρφωση του Υγειονομικού Χάρτη της Περιφέρειας κλπ.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:09 - Συγχαρητήρια Δημάρχου Πέλλας στον ΠΑΟΚ Δυτικού για την άνοδό του στη Γ’ Εθνική

11:45 - : Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

11:25 - Σάκης Αρναούτογλου: «Η φύση δεν ψηφίζει — αλλά τιμωρεί»

11:22 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΨΑΛΟΥ

11:19 - Βραβεία 3ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Σεναρίου εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

11:18 - Συγχαρητήρια Λάκη Βασιλειάδη στον ΠΑΟΚ Δυτικού για την επιτυχία του

11:15 - Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Πευκοχωρίου Γλαροκάβου από τον Δήμο Κασσάνδρας

11:14 - Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στην πρώτη εικοσάδα των δήμων πανελλαδικά σε 6 κατηγορίες της «Αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών»

11:12 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Οικονομικών: «Να εξεταστούν όλα τα περιθώρια για περεταίρω ελαφρύνσεις»

11:10 - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά