pellatv
Live

Ευνοϊκή ρύθμιση για αυτούς που δεν έκαναν δηλώσεις τα προηγούμενα έτη

Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από εξονυχιστικούς φοροελέγχους και βαριά πρόστιμα δίνει ευνοϊκή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εκατομμύρια φορολογούμενοι θα μπορούν, μέχρι και τις 26 Μαΐου, να υποβάλλουν εκπρόθεσμα αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις Ε9 και λοιπών τελών και φόρων για έτη μέχρι και το 2014. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με «κούρεμα» από 30% έως και 90% σε πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής.
Σύμφωνα με σχετική διάταξη η οποία αποβλέπει στην περαίωση των υποχρεώσεων προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ, φορολογίας μεταβιβάσεων, δωρεών, γονικών παροχών ή κληρονομιών ακινήτων, Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ΕΝΦΙΑ και λοιπών φόρων για παρελθόντα έτη, μέχρι και το 2014, μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έτη αυτά και να δηλώσουν τα ποσά που απέκρυψαν από την εφορία πληρώνοντας τους αναλογούντες φόρους, είτε εφάπαξ με πλήρη απαλλαγή από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής είτε σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις 30%-90% στα πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υπoβολής.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ