pellatv
Live

Ακριδόπληκτη κηρύχθηκε η Λάκκα και άλλες περιοχές στην Πέλλα

Τις τελευταίες ημέρες σμήνη ακρίδων έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή της Λάκκας, αλλά και του Λουτροχωρίου σήμερα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι αγρότες να ανησυχούν για τις καλλιέργειες τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης ενημέρωσαν το υπουργείο ώστε να υπάρξει συντονισμένη κίνηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας, Τρύφων Τσαντάκη πριν λίγες μέρες αποφασίστηκε κατόπιν σύσκεψης να οριστεί η περιοχή ακριδόπληκτη, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στα ΠΣΕΑ σε περίπτωση ζημιών στις καλλιέργειες. Σήμερα αποφασίστηκε να κηρυχθούν και άλλες περιοχές που εμφανίστηκε το φαινόμενο. «Το ζήτημα είναι να υπάρξει πρόληψη για του χρόνου, ώστε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα» μας είπε. Το φαινόμενο της επιδρομής ακρίδων πάντως πανελλαδικά, όπου εμφανίζονται, καταλαγιάζει στα τέλη Αυγούστου. Αναμένεται δελτίο τύπου από τη ΔΑΟΚ για περαιτέρω διευκρινήσεις προς τους αγρότες.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:30 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Συμπληρώνουμε τον χάρτη των γεύσεων και προβάλλουμε συνδυαστικά τον ιστορικό, φυσικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό πλούτο της Πέλλας»

12:22 - Έσβησε η φωτιά στη Δράμα -Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για πιθανό κίνδυνο αναζωπυρώσεων

12:15 - Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως επιταχυντή του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο και στις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΣΕΤΠΕ

11:00 - Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης Δραστηριοτήτων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

10:58 - Δήμος Πέλλας- ΕΔΔΥΠΠΥ- ΚΕΠ Υγείας: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία

10:55 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Επιδιώκουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για κάθε ενδεχόμενο»

10:50 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ

10:48 - Επίσκεψη Λάκη Βασιλειάδη σε Άγρα, Κερασιά, Βρυτά

14:42 - Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠαιχνιδίΖω» στην Κρύα Βρύση είναι εδώ και φέτος!

14:38 - Θέατρο Σκιών στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Καλοκαιρινές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους