pellatv
Live

Γ. Σηφάκης από τις χαλαζόπληκτες περιοχές: “Θα προσπαθήσουμε για την χρηματοδότηση των πληγέντων μέχρι να πάρουν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ”

Ο Γιάννης Σηφάκης από τις χαλαζόπληκτες περιοχές: Θα κάνω ότι μπορώ για να χρηματοδοτηθούν, με κάποιο τρόπο, οι αγρότες για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέχρι να πάρουν την αποζημίωση τους από τον ΕΛΓΑ

Παλιοί και όψιμοι πολιτικοί που συνωστίζονται να ομιλούν για τον ΕΛΓΑ ( ενισχυτικά ή επικριτικά) ας αφήσουν τον οργανισμό να κάνει την δουλειά του. Έτσι και αλλιώς θα την κάνει εκ του κανονισμού του.  Ήδη προχωρά στην πρόσληψη 40 συμβασιούχων γεωπόνων και, αν χρειαστεί, στην μετακίνηση και μόνιμων από άλλες περιοχές για να ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις στις χαλαζόπληκτες περιοχές το ταχύτερο δυνατόν.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε πολλές χαλαζόπληκτες περιοχές της Πέλλας ( Λεπτοκαρυά, Δαμιανό, Αμπελειές, Αχλαδοχώρι, Μυλότοπο, Καλλίπολη, Γαλατάδες και Καλύβια) και διαπίστωσε το μέγεθος της ζημιάς. Πράγματι στις πληγείσες περιοχές οι καταστροφές είναι μεγάλες σε όλες τις καλλιέργειες ( βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, νεκταρίνια, ροδάκινα). Ζημιές από το χαλάζι υπάρχουν ακόμη στο Αρσένι αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Πέλλας σε όλους τους Δήμους.

Ο Γιάννης Σηφάκης προσανατόλισε τις συζητήσεις του με τους αγρότες όχι τόσο στην εργασία που θα επιτελέσει ο ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον κανονισμό του ( εκτιμήσεις, πορίσματα κλπ) που έτσι και αλλιώς θα πραγματοποιήσει ο οργανισμός  όσο στην διερεύνηση τρόπων για την χρηματοδότηση του αγρότη των ιδιαίτερα πληγεισών περιοχών ( ειδικά εκεί που υπάρχει μονοκαλλιέργεια) μέχρις ότου πληρωθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Ανέλυσε στους αγρότες τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που έδωσαν χάρισμα σε μια νύχτα την Αγροτική Τράπεζα στερώντας από τον αγροτικό κόσμο την δυνατότητα χρηματοδότησης του.

Τους εξέφρασε την απόφαση του να αγωνιστεί για την , με οποιονδήποτε τρόπο, χρηματοδότηση τους προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Τους έκανε κοινωνούς σκέψεων του σε σχέση με αυτές τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ακόμη τους ενημέρωσε ότι τα αεροπλάνα για την αντιχαλαζική προστασία εκτέλεσαν τις αναγκαίες πτήσεις για την μείωση του προβλήματος αλλά λόγω χαμηλής νέφωσης και μεγάλης συμπύκνωσης του χαλαζιού( λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών) δεν μπόρεσαν να έχουν αποτελεσματικότητα. Οι λαϊκίστικες ανακοινώσεις αντιπολιτευόμενου βουλευτή δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.

Ακόμη ο βουλευτής σημείωσε την μεγάλη υστέρηση των αγροτών της Πέλλας στην εκμετάλλευση των προγραμμάτων ( που δίνουν επιδότηση ως 80%) για την κάλυψη των αγροκτημάτων με συστήματα αντιχαλαζικής και αντιβρόχινης προστασίας. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αρχίσει να αντιστρέφεται.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:57 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:55 - Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων, του ΣΣ ΚΑΠ

10:53 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για το έτος 2025

10:51 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου

10:49 - Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Ν.Μουδανιών και στις παράπλευρες οδούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα