pellatv
Live

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει την Δευτέρα τα υπόλοιπα από τις αγροτικές επιδοτήσεις

Με την πληρωμή της εξόφλησης των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρωθούν το σύνολο της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» όσοι από τους δικαιούχους παραγωγούς δεν πήραν την πρώτη δόση λόγω ότι δεν «συμπλήρωνε» η βασική ενίσχυση το απαιτούμενο ποσό των 250 ευρώ που ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός και με το πρασίνισμα τα «πιάνουν».

Σύμφωνα µε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην πληρωμή της εξόφλησης θα περιλαμβάνονται υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης (το 30% που αντιστοιχεί σε ποσό 427.329.000 ευρώ), το πρασίνισμα (562.899.000 ευρώ) και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37.527.000 ευρώ), όσους έχουν λαµβάνειν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, όσους αθροιστικά το συνολικό τους ποσό είναι µεγαλύτερο από τα 250 ευρώ, αλλά και όσες από τις εκκρεµότητες της προκαταβολής διευθετηθούν, αφενός από τους παραγωγούς µε υποβολή διοικητικών πράξεων και αφετέρου από τους αρμοδίου µε ολοκλήρωση των ελέγχων, αλλά και τους δικαιούχους της φόρµας 6.

Σχετικά µε του γεωργούς νεαρής ηλικίας, η ενίσχυση αφορά πριµ 25% επί των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, για αιτούντες παραγωγούς που ξεπερνούν τους 62.000. Να σημειωθεί ότι το ανώτατο ποσό που ορίζει ο Εθνικός Φάκελος για το 2017 ανέρχεται στα 38 εκατ. ευρώ, αν και πέρυσι πληρώθηκαν 16 εκατ. ευρώ.

Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπολογίζεται περί το 1 δισ ευρώ και αφορά πάνω από 600.000 δικαιούχους παραγωγούς. Η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης χωρίζεται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και του 100% του «πρασινίσματος»

Πηγη:dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου