pellatv
Live

Σήμερα 27,9 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ του 2015

Την Τρίτη 22 Μαρτίου αναμένεται να πιστωθούν αποζημιώσεις ύψους 27.974.455,60 ευρώ σε 15.074 δικαιούχους, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που έγιναν μέσα στο 2015. Πρόκειται για εκκρεμότητες στις πληρωμές των δικαιούχων παραγωγών, για τις οποίες τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και οι αρμόδιοι του οργανισμού είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνονται κάθε μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν.

Ο νομός Πέλλας «εισπράττει» το μεγαλύτερο ποσό 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι νομοί Λάρισας, Ημαθίας, Έβρου, Κορινθίας και Καστοριάς, σύμφωνα με τη λίστα του Οργανισμού.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:

Συνεπής προς τον προγραμματισμό των μηνιαίων πληρωμών που έθεσε σαν στόχο και υλοποιεί ήδη, ο ΕΛ.Γ.Α προχωρά σε μια ακόμα πληρωμή ύψους 27.974.455,60 η οποία αφορά κυρίως αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστη η φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο 15.074 δικαιούχων μέσα στο 2015.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημίωσης συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλης, με τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους του να εισπράττουν συνολικά 4.820.026,16 ευρώ, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκονται επίσης οι νομοί Λάρισας, Ημαθίας, Έβρου, Κορινθίας και Καστοριάς.

Με τις διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής προς την τράπεζα Πειραιώς να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς είναι η Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των εκκαθαρίσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα έτσι ώστε, σταδιακά αλλά χωρίς καθυστερήσεις, να αποζημιωθεί το σύνολο των δικαιούχων παραγωγών και να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή της αγροτικής δραστηριότητας της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα