pellatv
Live

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο ΕΛΓΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Την μέγιστη επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων απαιτούν οι παραγωγοί της Πέλλας

 

Συνεργασία είχαν σήμερα 29-10-2019 στη Βέροια η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά, τον επόπτη της Πέλλας κ. Χρήστο Καρούσο και την Τμηματάρχη κ. Βασιλική Γεωργιάδη για το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις ζημίες που υπέστησαν στις παραγωγές τους κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο (2019).

Όπως ενημέρωσε η κ. Παππά την κ. Τζάκρη, φέτος στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, που επλήγησαν ιδιαίτερα από παγετούς,   χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλες, υποβλήθηκαν από τους παραγωγούς συνολικά 24.000 αιτήσεις αποζημίωσης (δηλώσεις ζημίας), έναντι 13.000 αιτήσεων το 2018. Το εκτιμητικό έργο έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη πλην των ενστάσεων του 2018, η εξέταση των οποίων ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών και τα πορίσματα των ενστάσεων για τις ζημίες του 2018 θα αποσταλούν στους παραγωγούς μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019.

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε στην Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας την ανάγκη να υπάρξει φέτος η μέγιστη επίσπευση των διαδικασιών αποστολής των πορισμάτων και καταβολής των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ κακή χρονιά, κατά την οποία επικράτησαν ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες (κυρίως με έντονες χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις κ.λπ.) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είχαν σαν αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή τόσο από άποψη ποιότητας όσο και ποσότητας και σε συνδυασμό δε με τις χαμηλές τιμές αγοράς σε όλα σχεδόν τα προϊόντα το εισόδημα των παραγωγών συμπιέστηκε και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίστηκε εντελώς.

Πρέπει λοιπόν οι αποζημιώσεις, που φέτος αντικαθιστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου το εισόδημά τους, να καταβληθούν άμεσα στους παραγωγούς και να είναι δίκαιες και αντικειμενικές, ώστε να μπορέσουν αφενός μεν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, αφετέρου δε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς.-

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025