pellatv
Live

Τζάκρη: Ζήτησε από τον Υπουργό την ενίσχυση των μη παγετόπληκτων δαμάσκηνων με ενισχύσεις de minimis

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 18-4-2019 συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον οποίο ενημέρωσε για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο στην Πέλλα αναφορικά με την καλλιέργεια του δαμάσκηνου και ζήτησε την ένταξη των μη παγετόπληκτων δαμάσκηνων στις ενισχύσεις de minimis.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι σύμφωνα με το ΟΣΔΕ του 2018 καλλιεργήθηκαν συνολικά στην Πέλλα 12.000 στρέμματα με δαμάσκηνα.

Η παραγωγή δαμάσκηνων φέτος όμως στην Πέλλα είναι εξαιρετικά ελλειμματική. Ο ΕΛΓΑ έχει διαγνώσει ότι η ελλειμματική παραγωγή δαμάσκηνων, εκτός των θυλάκων παγετού που έχουν οριστεί, οφείλεται σε αίτια μη καλυπτόμενα από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ (ακαρπία). Με αυτό το δεδομένο, αποτελεί μονόδρομο πλέον η ενίσχυση των παραγωγών δαμάσκηνου μέσω του προγράμματος ενισχύσεων de minimis για την απώλεια του εισοδήματός τους, διότι διαφορετικά θα παραμείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει σοβαρά την ενίσχυση των δαμασκηνοπαραγωγών μέσω του προγράμματος  ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) τον Σεπτέμβριο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιστική περίοδος και θα έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής και συνεπακόλουθα τη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών δαμάσκηνου.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας