pellatv
Live

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν Υπαρχιπυροσβέστης, πρώην αστυνομικός και ιδιώτης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται εν ενεργεία αστυνομικός και ακόμη ένας ιδιώτης

Κατασχέθηκαν -59,62- γραμμάρια κοκαΐνης, -33,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -4- τρίφτες κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και -3- σπρέι πιπεριού

 

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών για την οποία συνελήφθησαν Υπαρχιπυροσβέστης, πρώην αστυνομικός και ιδιώτης, ενώ επιπλέον κατηγορούνται εν ενεργεία αστυνομικός και ακόμη ένας ιδιώτης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και φυσικών επιτηρήσεων, προέκυψε ότι ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός, είχαν ενωθεί, τουλάχιστον προ μηνός, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο Υπαρχιπυροσβέστης παρέδιδε σε υποψήφιους πελάτες, κατά τη διάρκεια ιδιωτικών τους συναντήσεων, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, που προμηθευόταν από τον πρώην αστυνομικό, λαμβάνοντας προς τούτο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -50- έως -500- ευρώ.

Μάλιστα, για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση του φρόντιζε να χρησιμοποιεί κωδικοποιημένες συμβολικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες όπως «παντελόνι» ή «πράγμα».

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται τουλάχιστον σε -3- περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε μια από τις οποίες αγοραστής- πελάτης ήταν ο εν ενεργεία αστυνομικός.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024, ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός εντοπίσθηκαν εξωτερικά παραλιακού καταστήματος σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου και ακινητοποιήθηκαν, μετά από μεταξύ τους συνάντηση.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του πρώην αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -41,55- γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ, ενώ από την κατοχή του Υπαρχιπυροσβέστη κατασχέθηκαν -1,87- γραμμάρια κοκαΐνης, την οποία είχε προμηθευτεί προηγουμένως από τον πρώην αστυνομικό.

Κατόπιν, εντοπίσθηκαν και οι έτεροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ενώ από τις  έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • -16,2- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • -33,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -4- τρίφτες κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • χειροβομβίδα κρότου λάμψης,
  • -3- σπρέι πιπεριού,
  • -4- κινητά τηλέφωνα
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και
  • το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:08 - Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά στους οικισμούς Μελισσίου και Κρύας Βρύσης από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Πέλλας

13:01 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

12:59 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκτός λειτουργίας το Seatrac στη Λεπτοκαρυά έως και την Τετάρτη 16 Ιουλίου λόγω επισκευής

12:58 - «Πτώση ασθενή από τον 2ο όροφο κλινικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

12:54 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές, τα θύματα και τους αιχμαλώτους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

12:46 - Παρασκευή 18 Ιουλίου – Επίσημη Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025

12:44 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Χαλκιδική για κλοπές οχημάτων

12:42 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα