pellatv
Live

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές πριν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα το πρωί, λίγο πριν τον αγιασμό, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Παράλληλα, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

  • Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
  • Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
  • Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
  • Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
  • Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
  • Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας, που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
  • Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
  • Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
  • Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».

 

[caption id="attachment_55465" align="alignnone" width="1949"] ????????????????????????????????????[/caption]

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:57 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:55 - Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων, του ΣΣ ΚΑΠ

10:53 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για το έτος 2025

10:51 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου

10:49 - Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Ν.Μουδανιών και στις παράπλευρες οδούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα