pellatv
Live

Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλότσησε παιδί στην Ακρόπολη το 2013

Η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσήνης το 2013 για το Associated Press, που δείχνει μία γυναίκα να κλοτσάει ένα μικρό κοριτσάκι που έπαιζε ακορντεόν στον πεζόδρομο της Ακρόπολης, είχε προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας.

Τέσσερα χρόνια μετά το συμβάν ο φωτογράφος ενημερώνει, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί εις βάρος τη γυναίκας, καταδικάστηκε ερήμην σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο Δημήτρης Μεσσήνης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Το 2013 είχα την τύχη (ατυχία για το παιδί) να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη. Η δημοσίευσή της τότε είχε γίνει viral και μετά από πιέσεις του παρατηρητηρίου ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, το θέμα έφτασε στην Βουλή και ασκήθηκε και αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της εν λόγω "κυρίας". »4 χρόνια μετά και 2 αναβολές η κατηγορουμένη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή... Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια...».

 

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου