pellatv
Live

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του λέκτορα του ΑΠΘ: Μεγάλες ποσότητες αρσενικού ανιχνεύτηκαν στη συζύγο του και της γιαγιάς της

Για «θηριώδεις ποσότητες» αρσενικού που ανιχνεύτηκαν στις δύο γυναίκες, τις οποίες κατηγορείται ότι δηλητηρίασε ο 45χρονος πανεπιστημιακός, έκανε λόγο η επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, κατά την πολύωρη κατάθεσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκε, για τρίτη ημέρα, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο θάνατος της 34χρονης συζύγου του κατηγορουμένου αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, η μάρτυρας απάντησε ότι είναι «πολύ πιθανό», ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι χορηγήθηκε αρσενικό στη νεαρή γυναίκα, όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, η μάρτυρας-τοξικολόγος διαπίστωσε ότι «μεταξύ 7 και 14 Αυγούστου 2013» -διάστημα που συμπίπτει με τη νοσηλεία της κοπέλας- «υπάρχει εκτίναξη στις τιμές του αρσενικού», κάτι, που σύμφωνα με την ίδια, «δεν είναι τυχαίο ή συμπτωματικό».

«Μέσα στο νοσοκομείο μπήκε μεγάλη ποσότητα αρσενικού. Κάποιος της προσέφερε κάτι που περιείχε αρσενικό» είπε. Σημείωσε δε, ότι όποιος το χορήγησε είναι «άνθρωπος θετικής κατεύθυνσης, που έχει μπει σε εργαστήριο και έχει δεξιότητες».

Ύστερα από τις αιχμές που άφησε σε βάρος της -κατά την κατάθεσή του τις προηγούμενες μέρες- ο πραγματογνώμονας της υπόθεσης, διευθυντής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του πανεπιστημίου, Νίκος Ράικος, για τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που έστρεψαν τις έρευνες σε δηλητηρίαση από κάδμιο, η μάρτυρας υπεραμύνθηκε της ορθότητάς τους.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έδειξαν υψηλές συγκεντρώσεις καδμίου και αφορούσαν τις δυο γυναίκες -όσο ζούσαν- και την οικογένειά τους. Επιχειρώντας να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί το κάδμιο δεν βρέθηκε σε βιολογικό υλικό (τρίχες) των δύο γυναικών, το οποίο εξετάστηκε μετά το θάνατό τους, η κ. Κοβάτση είπε ότι σε δηλητηρίαση με αρσενικό ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει πρωτεΐνη, την μεταλλοθειονίνη, η οποία δεσμεύει το κάδμιο και το καθιστά βιολογικά ανενεργό.

Οι δύο παραπάνω μάρτυρες, Ράικος και Κοβάτση, εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία και παρά τις όποιες διαφωνίες τους (ή «ενδοπανεπιστημιακές κόντρες» όπως επισήμαναν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης), συμφώνησαν ότι τελικά οι δίδυμοι θάνατοι, της 34χρονης και της 85χρονης γιαγιάς της (με διαφορά λίγων ημερών, τον Αύγουστο του 2013), αποδίδονται στο αρσενικό. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.

Πηγη:seleo.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ