pellatv
Live

Ταυτοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από Ελλάδα και εξωτερικό

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 μελών της εγκληματικής ομάδας, για διακεκριμένη κλοπή, απάτη, πλαστογραφία και υπεξαίρεση

Κατασχέθηκαν 6 αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από Ελλάδα και Ιταλία, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ

Μετά από πολύμηνη και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης, ταυτοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από Ελλάδα και εξωτερικό.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  3 ημεδαπών ανδρών, μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής, της απάτης, της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες, ενεργώντας μαζί με συνεργούς τους και δρώντας τουλάχιστον από τα τέλη του 2024 έως και τις αρχές Φεβρουαρίου 2026, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό την πώληση αυτοκινήτων, μέσω εμπορικής επιχείρησης, τα οποία είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί.

Το ένα από τα μέλη εμφανίζονταν ως νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων, το δεύτερο μέλος είχε τον ρόλο του υπεύθυνου για τις συναλλαγές και πωλήσεις των αυτοκινήτων και το τρίτο μέλος αναλάμβανε την μεταφορά των αυτοκινήτων στην επιχείρηση.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου από αυτοκίνητα υψηλής εμπορικής αξίας, τα οποία είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, κατάρτιζαν πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια διέθεταν τα αυτοκίνητα για πώληση είτε στον φυσικό χώρο της επιχείρησης, είτε μέσω ιστοσελίδων.

Σε έρευνα που έγινε στην επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2 είχαν κλαπεί το 2025 από Ελλάδα και Ιταλία και το τρίτο είχε υπεξαιρεθεί το 2025 από την Ιταλία.

Επιπλέον κατασχέθηκαν ακόμα 3 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2 είχαν πουλήσει σε 2 αγοραστές και τα οποία είχαν κλαπεί από Αττική και Ιταλία. Το τρίτο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, το οποίο είχε υπεξαιρεθεί το 2025 από Ιταλία και έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 2 ημεδαποί άνδρες, 1 ημεδαπή γυναίκα και 1 αλλοδαπός άνδρας, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της κλοπής, της υπεξαίρεσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμαν Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, της Interpol και αλλοδαπών αρμόδιων Αρχών, καθώς και αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας και Παπάγου – Χολαργού.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2026


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025

11:51 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:49 - Η ενεργειακή κρίση κοστίζει δισεκατομμύρια στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, όπως δείχνει νέα έκθεση, ενώ ακτιβιστές διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες

11:47 - Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Έδεσσας ανοίγει τις πόρτες του

15:01 - Εναρκτήρια εκδήλωση τού «Λαϊκού Ανοικτού Συνεργατικού Πανεπιστημίου» Δήμου Έδεσσας

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους