pellatv
Live

120.000 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Οκτώβριο, θα διανεμηθούν 120.000 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε ισάριθμους μαθητές της Α' Γυμνασίου, των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων. Παράλληλα, περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν.
Τα ανωτέρω εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναφερόμενος στην πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα.
Όπως διευκρινίστηκε και από τον ειδικό γραμματέα ψηφιακού σχεδιασμού, Βασίλη Ασημακόπουλο, θα διανεμηθεί στους γονείς των μαθητών από ένα κουπόνι μέσω του οποίου θα αγοράζουν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αρεσκείας τους.
Προηγουμένως, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα και όπως ανέφερε αργότερα, πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται δυόμισι χιλιάδες έργα στον τομέα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, τα οποία έχουν μεταξύ τους συνεκτικότητα.
Όλα τα έργα αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Τώρα όλο και περισσότερα νοικοκυριά απολαμβάνουν τις δυνατότητες της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι εννιά στα δέκα παιδιά και νέους έως 24 ετών χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το διαδίκτυο, ενώ η πρόσβαση των νοικοκυριών φτάνει το 39%. Επίσης, οι 97 στις 100 επιχειρήσεις με άνω των δέκα εργαζομένων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής. Από την πλευρά ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού είπε μεταξύ άλλων, ότι η ψηφιακή στρατηγική στηρίζεται στο τρίπτυχο της ενίσχυσης με διάφορες δράσεις του κράτους, των επιχειρήσεων και των πολιτών.
Επίσης, είπε ότι προωθούνται δράσεις σχετικά με τη διασύνδεση όλων των δήμων και ότι προγραμματίζονται νέες δράσεις μέσω επιδοτήσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε εξαγωγικές με ειδικότερο στόχο να βελτιωθεί γενικότερα η πρόσβαση όλων στο διαδίκτυο. Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί περίπου 80 νέα έργα συνολικής δαπάνης 185 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά