pellatv
Live

15 χρόνια φυλάκιση για δύο επίορκους εφοριακούς απο την Θεσσαλονίκη για απάτη με επιστροφές ΦΠΑ

Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλλε ποινές των 15 ετών για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.
Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α. της Α' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης -ήδη κρατούμενη για παρόμοιες υποθέσεις στις δικαστικές φυλακές Διαβατών- κι ακόμη έναν υπάλληλο που υπήρξε διευθυντής στη συγκεκριμένη εφορία.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε κι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ρούχων και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Η υπόθεση αφορούσε την παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δρχ.) την περίοδο 1998 έως 2002.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο ο επιχειρηματίας και ο γιος του, που κρίθηκε αθώος για την υπόθεση, ενώ οι δύο εφοριακοί δικάστηκαν μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων.

Ο πρώην διευθυντής της παραπάνω εφορίας δεν έχει συλληφθεί.

Το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις ποινές...

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου