pellatv
Live

ΑΔΕΔΥ: Θα μειώσουν ως 35% τις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Ολες οι συντάξεις θα επηρεαστούν από το νέο ασφαλιστικό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

Στον ιστότοπό της η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων έχει αναρτήσει συγκεκριμένα παραδείγματα με το ψαλίδι που έρχεται στις συντάξεις, τόσο σε νέους, όσο και σε παλιούς ασφαλισμένους, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους.

Τι ισχύει για την εθνική σύνταξη
Η εθνική σύνταξη υπολογίζεται σήμερα στα 384 ευρώ και θα δίνεται σε όποιον έχει τουλάχιστον 15 έτη εργασίας αλλά από εκεί και πέρα χειροτερεύει τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης που στο άθροισμά της με την εθνική καταλήγει σε ψίχουλα, πολύ λιγότερα και από αυτά που έδιναν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Στη συνέχεια η ΑΔΕΔΥ δίνει και ένα συγκριτικό παράδειγμα για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό νόμο (πρόκειται για το νόμο 3029/2002, καθώς ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής, στο εξής ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, αντίστοιχα), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Το παράδειγμα με την 35ετία
Το παράδειγμα αφορά σε υπαλλήλους με 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο και ως βάση υπολογισμού λαμβάνονται οι αποδοχές που είχαν διαμορφωθεί τον Οκτώβρη του 2011, «παγωμένες» ήδη τότε μέχρι σήμερα.

Υπάλληλος ΠΕ:
• Με το ισχύον καθεστώς (νόμος 3029/2002) θα έπαιρνε σύνταξη 1.334,39 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 882,09 ευρώ μεικτά. Μείωση 34,39%!

Υπάλληλος ΤΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.288,31 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 859,28 ευρώ μεικτά. Μείωση 33,3%!

Υπάλληλος ΔΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.155,88 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 805,3 ευρώ μεικτά. Μείωση 30,33%!

Υπάλληλος ΥΕ:
• Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.005,53 ευρώ μεικτά.
• Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 744,76 ευρώ μεικτά. Μείωση 25,93%!

Συντάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:15 - Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

14:54 - Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Άσσηρος-Ν. Σάντα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης

14:50 - Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία

14:47 - Επείγουσα Έκκληση για Αίμα για 19χρονη – Ζήτημα Ζωής ή Θανάτου

14:44 - Δράση για οικογένειες και παιδιά στην ΕΒΕ Ι Αναγνώσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

14:42 - Γιορτάζουμε τη ζωή στην Έδεσσα

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

16:02 - ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026