pellatv
Live

Ακτινογραφία κάθε φορολογούμενου

 θα αποτελεί εφεξής το έντυπο φορολογίας εισοδήματος (Ε1), το οποίο θα υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 ηλεκτρονικά από όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό της νέας φορολογικής δήλωσης, αξιοποιώντας και προτάσεις που υπέβαλλαν οι πολίτες στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.
Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2010 θα υπολογιστούν με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους, το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου που κυμαίνονται από 18% έως 45%. Με βάση την κλίμακα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί τα οποία φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως 20%.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», η νέα φορολογική δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet όλοι οι φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κέρδη από μετοχές, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, επαναπατριζόμενα κεφάλαια, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς.
Το μπλε –πλέον- έντυπο Ε1 θα αποτυπώνει όλες τις νέες ρυθμίσεις που έφερε ο τελευταίος φορολογικός νόμος και αφορούν:
-Στη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με την προσκόμιση αποδείξεων.
-Στα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή.
-Στις αλλαγές στα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα ή από το φόρο.
-Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.
-Στην κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών.
-Στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα